top of page

Wie zijn wij

Charles Vrugt en Maria Hartjes

Charles Vrugt

Ik ben Charles Vrugt,

geboren in de stad Soekaboemi in het voormalig Nederlands-Indië op 12 juli 1944. Mijn kinderjaren heb ik ervaren als bijzonder liefdevol en verzorgend door beide ouders, ondanks het feit dat wij moesten vluchten door oorlogsomstandigheden in mijn geboorteland, nu het huidige Indonesië. Vanaf 1950 ben ik Nederland als mijn vaderland gaan beschouwen; ik was toen vijf jaar oud. Ik ben altijd erg gevoelig geweest en heb alles intuïtief aangevoeld; mijn zesde zintuig is altijd geactiveerd geweest.Op 15 december 1995 is mijn eerste vrouw aan MS overleden. Ik heb haar elf jaar liefdevol verzorgd. In januari 1996 ben ik naar een spirituele open avond geweest van Para Scale in Amersfoort. Daar werd onder andere Reiki gedemonstreerd. Ik heb mij laten behandelen en ervoer ineens een intense rust die mij zó intrigeerde dat ik mij meteen heb ingeschreven voor een cursus Reiki. In 1996 heb ik Reiki I en Reiki II gedaan en vervolgens Reiki-Master. Ik ben in aanraking gekomen met de vereniging van Reiki-Masters "Cirkel "genoemd. Daar wordt de 3e graad Reiki gesplitst in 3-A en 3-B. Zowel Cirkel als de Alliance (een andere vereniging) beoefenen de traditionele manier van Reiki van Dr. Mikao Usui.

Mijn huidige vrouw, Maria Hartjes, heb ik leren kennen in september 1996 op een spirituele avond die werd gegeven door Para Scale. Wij zijn beiden sterk gemotiveerd om dienstbaar te zijn voor de mensheid, om al onze gaven te gebruiken en om een zuiver instrument te zijn. Wij zijn beiden vanaf 1999 Reiki-Masters en in datzelfde jaar zijn wij gestart met de praktijk. Tot op heden is de praktijk gegroeid tot een bloeiende en waardevolle zaak waar 'de mens' liefdevol centraal staat.
Reiki heeft mijn leven totaal veranderd. Door de inwijdingen zijn mijn paranormale gaven geactiveerd. Alle latente gaven worden door Reiki ontwikkeld en mede daardoor leef ik bewuster en intenser.

Tel. 0318-302915

 

Aangesloten bij Cirkel Reiki Vereniging

regnr. M99-0098

V.O.F Spiritueel Centrum "Mahatma"

btw nr.8121.15.740.B.01.0300

K.v.K. 32096941

 • Reiki/Shambhala Master

 • Intuïtieve Numeroloog

 • Spirituele Healer

 • Coaching therapeut

 • Single & relatie coach

 • Medium/Paragnost

 • Numeroloog theacher

 • Quantum Touch

Certificaat Reiki

Maria Hartjes

Hallo ik ben Maria Hartjes, 
Geboren 26 mei 1949 in het mooie stadje Doesburg.

Ik ben Energetisch spirituele therapeut, mijn specialiteit is rouw
en traumaverwerking en alle angsten.

Ik ben auteur van Het Mystieke Elfen Orakel deze zijn te koop bij diverse webshops of bij mij.
Het gedichtenboekje Inkeren is te koop bij boekscout of bol.com, 40 gedichten met een boodschap van Eenheid, Liefde en

Verbinding. Vanaf oktober 1999 zijn wij mijn man Charles Vrugt en ik werkzaam in ons Spiritueel Centrum  Mahatma . 

 

 • Klinisch Psychologie I en II HBO

 • Hypno Regressie-Reïncarnatie Therapeut HBO

 • Spirituele Energetisch therapeut voor hulpverlening        vanuit  Psychosofia HBO

 • Medische Basiskennis HBO

 • Kleuren therapeut MBO

 • Creatieve therapeut MBO

 • Sjamanisme Munay-Ki trainer

 • Reiki Shambhala Eenheid Master

 • Tarotiste

 • Medium Reading overledenen, levende mensen en dieren

 Mahatma Gandhi, legendarisch voorvechter van actieve geweldloosheid.

I offer you 

I offer you friendship.

I see your beauty.

I hear your need.

I feel your feelings.

My wisdom flows from the highest Source.

I salute that Source in you.

Let us work together.

For unity and peace.

Gandhi's Prayer for Peace

Dienstbaarheid zijn aan je medemens.

Omdat dienstbaarheid de groei van de ziel bevordert, vormt dat de grote drijfveer van Charles en Maria Vrugt-Hartjes. In hun Spiritueel Centrum “Mahatma”  geven zij cursussen en therapieën zodat de hulpvrager in hun eigen kracht komt te staan . Sinds 1999 en in Veenendaal vanaf Juli 2014.

Hun grote voorbeeld is Mahatma Gandhi, legendarisch voorvechter van actieve geweldloosheid. 'Zijn idealen van vrede, dienstbaarheid, respect en eerbied inspireren ons', zegt Charles.

'De meeste agressie komt voort uit angst. Door inzichten aan te bieden leren wij de mensen daarmee om te gaan, net zoals met gevoeligheid en intuïtie. Iedereen heeft zijn eigen ziel,die men op zijn of haar manier kan leren ontdekken. Als kind word je geconditioneerd door je afkomst en omgeving. Wij geloven in de Al Liefde, en niet in dogma's. Geloof zit in ieder van ons dit hoef je niet buiten je te zoeken, maar binnen in jezelf. Geloof kan een rustpunt en steun geven. Liefde is universeel.

Reiki, mediteren, numerologie, intuïtieve ontwikkeling en nog veel meer………………………….

Voor hulp op het spirituele levenspad biedt Spiritueel Centrum Mahatma de meest uiteenlopende cursussen, workshops ook individuele behandelingen, zoals gesprekssessies en o.a. energetische healingen via Psychosofia. 'Beiden zijn we erkend Reiki-Masters', vervolgt Maria. 'Reiki is een energieke healing proces en kan helpen bij alledaagse klachten.' Reiki is geen vervanging van de reguliere geneeskunde, het kan wel een toevoeging zijn.

Charles heeft zich gespecialiseerd in intuïtieve numerologie, waarbij getallensymboliek wordt geïnterpreteerd, met behulp van de geboortedatum, dit is zielsinvoeling van de betreffende persoon.

'Bij een burn-out, angsten, gevoelens van onzekerheid of relatieproblemen’ kunt u terecht bij Charles en/of Maria. Ook kinderen met gedragsproblemen kunnen we helpen.' Maria is tevens auteur van het Mystieke Elfen Orakel. Dit zijn inzichtkaarten die je intuïtief kunt gebruiken, de teksten kunnen je helpen op je levenspad, om je net dat inzicht te geven wat je op dat moment nodig hebt. 

bottom of page