Wie zijn wij? Oprichters van Spiritueel Centrum "Mahatma"


Ik ben Charles Vrugt, geboren in de stad Soekaboemi in het voormalig Nederlands-Indië op 12 juli 1944. Mijn kinderjaren heb ik ervaren als bijzonder liefdevol en verzorgend door beide ouders, ondanks het feit dat wij moesten vluchten door oorlogsomstandigheden in mijn geboorteland, nu het huidige Indonesië. Vanaf 1950 ben ik Nederland als mijn vaderland gaan beschouwen; ik was toen vijf jaar oud. Ik ben altijd erg gevoelig geweest en heb alles intuïtief aangevoeld; mijn zesde zintuig is altijd geactiveerd geweest.Op 15 december 1995 is mijn eerste vrouw aan MS overleden. Ik heb haar elf jaar liefdevol verzorgd. In januari 1996 ben ik naar een spirituele open avond geweest van Para Scale in Amersfoort. Daar werd onder andere Reiki gedemonstreerd. Ik heb mij laten behandelen en ervoer ineens een intense rust die mij zó intrigeerde dat ik mij meteen heb ingeschreven voor een cursus Reiki. In 1996 heb ik Reiki I en Reiki II gedaan en vervolgens Reiki-Master. Ik ben in aanraking gekomen met de vereniging van Reiki-Masters "Cirkel "genoemd. Daar wordt de 3e graad Reiki gesplitst in 3-A en 3-B. Zowel Cirkel als de Alliance (een andere vereniging) beoefenen de traditionele manier van Reiki van Dr. Mikao Usui.

Mijn huidige vrouw, Maria Hartjes, heb ik leren kennen in september 1996 op een spirituele avond die werd gegeven door Para Scale. Wij zijn beiden sterk gemotiveerd om dienstbaar te zijn voor de mensheid, om al onze gaven te gebruiken en om een zuiver instrument te zijn. Wij zijn beiden vanaf 1999 Reiki-Masters en in datzelfde jaar zijn wij gestart met de praktijk. Tot op heden is de praktijk gegroeid tot een bloeiende en waardevolle zaak waar 'de mens' liefdevol centraal staat.
Reiki heeft mijn leven totaal veranderd. Door de inwijdingen zijn mijn paranormale gaven geactiveerd. Alle latente gaven worden door Reiki ontwikkeld en mede daardoor leef ik bewuster en intenser.
Tel. 0318-302915
 
regnr. M99-0098
V.O.F Spiritueel Centrum "Mahatma"
btw nr.8121.15.740.B.01.0300
K.v.K. 32096941
 • Reiki/Shambhala Master
 • Intuïtieve Numeroloog
 • Spirituele Healer
 • Coaching therapeut
 • Single & relatie coach
 • Medium/Paragnost
 • Numeroloog theacher
 • Quantum Touch

 

Hallo in ben Maria Hartjes,  geboren 26 mei 1949 in het mooie stadje Doesburg. Ik heb Psychologie 1 gestudeerd mijn specialiteit is rouw en traumaverwerking en alle angsten.

In 2012 ben ik geslaagd voor Spirituele Therapeut voor hulpverlening vanuit Psychosofia.

Dit is een HBO opleiding, hierna heb ik de kaderopleiding gevolgd, zodat ik 2 modules gecertificeerd mag geven. Dat is Module I Het Twaalfvoudig Pad, een pad dat je in contact brengt met je hoger Zelf. Module II Energetische handelingen vanuit Psychosofia. Hierbij leer je 3 handelingen te geven die ondersteunen het gesprek van uit Psychosofia. Beide modules zijn tegelijk te volgen, maar ook apart van elkaar.

Ik ben kleuren therapeut d.w.z. dat ik een analyse van je kan maken met gebruik van de kleuren. Deze kleuren corresponderen  met je chakra’s, zodat je kan gaan werken om de des betreffende chakra’s weer in balans te brengen. Hierbij kan ik gebruik maken van o.a. de Bach-bloesem Therapie en of een Chakra healing. 

Sinds 2021 heb ik Klinisch Psychologie I gestudeerd, hierbij kan ik je helpen bij alle soorten van angsten, angsten in het nu, maar mocht dit niet zo zijn dan kan ik je helpen met een Regressie-Reïncarnatiesessie. Via deze sessies ga je terug naar één van je vorige levens, om te kijken wat er toen afspeelde en wat nu in dit leven gezien en geheeld mag worden. Ook leidt ik hierin therapeuten op.

Bij de sessies die ik geef kan ik ook gebruik maken van creatieve therapie, kortom een breed scala aan mogelijkheden, om je te helpen om weer in je Kern van je ware Zijn te mogen gaan staan. Ik ben medium, zodat ik ook mijn hoger Zelf kan raadplegen als er iets niet duidelijk is om het zo langs deze weg duidelijk voor je te mogen maken.

Ik mag en kan je diverse tools aanreiken, maar jij bent degene die het moet doen. Als jij de keus maakt dat je wilt veranderen en/of dat je je blokkade (s) aan wilt gaan, dan mag er heelheid komen naar lichaam, geest en ziel.

Psychosofia is een onafhankelijke spirituele, humanitaire stroming geheel gebaseerd op de verbinding van de eigen Geest in het menselijke bewustzijn. Psychosofia betekent letterlijk: wijsheid van Geest. Psychosofia gaat er vanuit dat iedereen dit vermogen tot zelfheling en zelfontwikkeling  in zich heeft. Echter, niet iedereen kan daar altijd goed bijkomen, daar is soms een beetje hulp bij gewenst.

Ook werk ik met het Sjamanisme en geef opleiding in de Munay-Ki trainingen.

Als tool gebruik ik o.a. Tarotkaart, daarvoor kun je bij mij terecht voor een Keltisch kruislegging of een jaarlegging. 

Ik ben auteur van Het Mystieke Elfen Orakel deze zijn te koop bij diverse webshop, mijn gedichtenboekje Inkeren is bij mij te koop, 40 gedichten met een boodschap van Eenheid, Liefde en Verbinding.

Sinds 1999 zijn wij ‘mijn man Charles Vrugt en ik’ werkzaam in ons Spiritueel Centrum “Mahatma”.  Interesse, mail dan naar Maria@spiritueelcentrummahatma.nl of bel 0318-302915 of 06-12942410 .

Aangesloten sinds november 2009 bij Vereniging voor hulpverlening vanuit Psychosofia www.ver-vgp.nl 

 • Klinische Psychologie I HBO gestudeerd
 • Spirituele Energetisch therapeut voor hulpverlening vanuit Psychosofia HBO
 • Medische basis kennis HBO
 • Kleuren Therapeut MBO
 • Sjamanisme
 • Reiki/Shambhala Master
 • Foto reading levende en overledenen, mensen en dieren
 • Regressie-Reïncarnatie therapeut
 • Munay-Ki trainer
 • Tarot
 • Mindfulness meditatie
 • Sjamanistische healingen
 • Auteur van het Mystieke Elfen orakel
 • Auteur van mijn gedichtenboekje
  Inkeren 40 gedichten met een boodschap van Eenheid, Liefde en Verbinding.
 • Met illustraties van mijn schilderijen en tekeningen 
 • https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=9755

                                                                   Volg mij op

                                                                                            volg mij op 


 

 
Subpagina''s (1): Begrip en uitleg "Mahatma"