Cursussen‎ > ‎

Mindfulness Meditatie/visualisatie op dinsdagavond.

 
De Meditatie/visualisatie op de dinsdagavond is een cursus voor beginners en gevorderden en diegenen die graag verder willen verdiepen door te mediteren, waardoor je jezelf steeds beter leert kennen.
De meditaties zullen je meer inzichten gaan geven, waardoor je beter instaat zult zijn om jouw eigen blokkades weg te werken.
Overgave, dat is wat de Kosmos van je vraagt.
Heb je al eens gemediteerd en je bent al wat verder in je Spirituele Bewustwording dan kun je je aansluiten bij deze groep.  
Voor de pauze gaan we een onderwerp spiritueel met elkaar bespreken en uitdiepen, dit zijn diverse onderwerpen.
Ik gebruik hierbij de inzichtkaarten van Eckhart Tolle De Kracht van Het en diverse anderen kaarten. 
Na de pauze volgt de meditatie/visualisatie van het onderwerp wat daarvoor besproken is. 
Ik krijg de meditaties /visualisaties door via mijn Hoger Zelf.
Diverse technieken worden je aangeboden, o.a. ademhalingstechniek, de kundalini bij jezelf stimuleren op een verantwoorde manier en tevens jezelf een bandhan geven dat is voor je gehele chakra systeem.

Cursusdagen : Deze wordt gehouden op de dinsdagavond van 20.00-22.00 uur.

Is overdag ook mogelijk, gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen.
 

8 Lessen: Data: 3-9; 17-9; 1-10; 15-10; 29-10; 12-11; 26-11; en 3-12. (200,00)

Nieuwe data: voorjaar 2020:  Blok van 10 lessen. Bij aanvang van de cursus contant te voldoen ad. € 220,00 of als er iets anders is afgesproken.

De data: 4-2; 18-2; 3-3; 17-3; 31-3; 14-4; 21-4; 5-5; 19-5; 2-6. .Voor meer informatie zie onze website.


 
 
Kosten: € 200,00 bij aanvang van de cursus contant betalen.

Docente : Maria   maria@spiritueelcentrummahatma.nl  telefoonnummer: 0318-302915.

Hieronder volgt 1 van de vele meditaties/visualisaties die ik in de afgelopen jaren heb doorgekregen:


                                                                                                              DE MUURJe gaat met je aandacht naar je voetzolen en visualiseer  daar kleine magneetjes onder. Voel de verbinding met de aarde. Je gaat met je aandacht naar je kruinchakra ongeveer 40 cm. daarboven en je visualiseert een ellips om je heen tot ongeveer 30 cm onder je voetzolen. Je brengt je aandacht bij je ademhaling en bij iedere uitademing vul je deze ellips met een kleur licht die vandaag het beste bij je past. Je brengt  je aandacht weer naar je kruinchakra nu ongeveer 30 cm. daarboven. Stel je voor dat daar een bol van zuiver wit licht is je hoeft er niet naar te kijken, weet alleen maar dat hij daar aanwezig is het is n.l. je Hogere Zelf.

Je voelt je steeds dieper en dieper in de ontspanning glijden. Je blijft mijn stem horen en alles wat er in de ruimte om je heen is neem je waar, het zal je niet storen.


Je visualiseert nu dat je in een ruimte bent waar jij je helemaal niet prettig voelt. Deze ruimte kan beklemmend voor je aanvoelen, het kan zijn dat de ruimte vies is en stinkt. Je wilt er zo snel mogelijk vandaan. Toch heb je een opdracht om er even naar te gaan  kijken, te voelen en te ruiken, waarom deze ruimte voor jou zo afschuwelijk is. Kijk goed om je heen, voel, proef en ruik dit is niet voor niets dat je al meteen naar deze ruimte toe bent gegaan.


Je mag er even blijven zodat je dadelijk als je deze ruimte verlaat goed weet waarom dit zo benauwend of zo vies bij je binnenkomt……………………………………………………….


Korte pauze……………………………………………………………………………………..


Je mag deze ruimte verlaten en je weet w.s. nu ook waarom jij je daar niet prettig voelde. Onthoudt dit zodat je je dit kunt herinneren bij terugkomst.


Op dit moment ben je uit deze ruimte en neem ik je mee naar een hele oude Ruïne waar alleen nog de muren van overeind staan. Terwijl je aankomt, zie je inderdaad de resten van de muren. Het ligt wat hoger op een heuvel en als je boven bent aangekomen zie je een heel mooi glooiend landschap van verschillende kleuren groen, prachtige heuvels en vergezichten. Je voelt de oude vergane glorie tussen de muren op je afkomen. Nu is het aan jou om een stuk muur uit te kiezen en te voelen waar jij bij wilt gaan staan. Een stuk muur waar jij je veilig bij voelt, zodat andere mensen die jou in je verleden of in één van je vorige levens hebben beschadigd dit niet meer kunnen doen. Kijk bewust naar de muur, hoe hoog is hij?  Hoe dicht sta je bij de muur?  Wat voel je? Krijg je het benauwd ga dan iets verder van de muur vandaan staan zodat je weer wat meer lucht krijgt. Weet dat je  op dit moment hier niet voor niets bent!


Je bent hier om er achter te komen waarom je een muur hebt opgetrokken. Deze muur kan héél hoog zijn maar kan ook laag of afgebrokkeld zijn. Maar dan nog is er wel een muur aanwezig, waarin jij graag inzicht wilt krijgen, waarom deze muur bij jou is. Hoe kun je de muur  afbreken zodat je er geen last meer van hebt? Voel je angst weet dan dat je hier doorheen mag gaan om het juiste inzicht te krijgen waar deze angst vandaan komt! Om je hierbij te helpen krijg je er hulp bij. Het kan zijn dat je dit ondertussen zelf al hebt gevraagd? Is dat niet zo weet dan, dat jij je Gids kan vragen je hierbij te helpen om deze angst te verwerken. Je kunt op verschillende manieren ervaren dat je Gids bij je is. Dat kan zijn door prikkelingen die je over je gezicht voelt gaan, of een warmte die je daarvoor niet voelde, of op een andere manier. Maar je Gids zal je laten weten dat hij of zij bij je is. Voel je veilig in dit verwerkingsproces, je mag dit nu samen met je Gids gaan oplossen voor nu en voor altijd.


Denk ook nog even aan de ruimte waar je was voordat je in de Ruïne was aangekomen. Dit kan je ook helpen om bepaalde inzichten te krijgen……………………………………


Neem hier even rustig de tijd voor om dit alles voor jezelf helder te krijgen, je Gids helpt je hierbij. Ondertussen kun je naar de muziek luisteren, en ben ik zo weer bij je terug.


Stilte Meditatie………………………………………………………………………………


Je hebt ruim de tijd gekregen om jouw muur van verzet, van woede, van verdriet, of van onveiligheid neer te halen en  heb je inzicht gekregen waarom je deze muur hebt opgebouwd. Je bedankt je Gids dat hij / zij je hiermee heeft geholpen en dat hij /zij jou deze inzichten heeft geven.

Omdat je nu toch in een hele oude Ruïne staat, mag je nog even voelen waar deze Ruïne zich bevond. Het kan zijn dat je dit al weet, het kan zijn dat je nu voelt waar jij je bevindt, kijk en voel nog even om je heen.

Je kunt nu weer overal naar toe want elke muur die er was is nu opgelost. Je voelt je vrij en je kunt weer opgelucht ademhalen omdat je heel veel achter mag laten wat je nooit meer hoeft mee te nemen.


Je krijgt nog even de tijd om heerlijk rond te wandelen in alle vrijheid die jij nu voelt.


STILTE MEDITATIE…………………………………………………………………………


Kom weer rustig aan terug in het hier en nu voel je bevrijd, verkwikt en ontspannen meer als ooit daarvoor. Knipper met je ogen en beweeg je handen en je voeten. Rek je lekker uit en welkom terug.

Meditatie doorgekregen: 19 Juli 2006                                 Soesterberg, Maria Hartjes


     

 


 Afspraak missen

Voor alle duidelijkheid: mocht je een afspraak vergeten of korter dan 24 uur van te voren afbellen dan volgt automatisch een factuur.